Teologul Sabino Chiala a conferențiat în cadrul Școlii Doctorale a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Teologul Sabino Chiala a conferențiat în cadrul Școlii Doctorale a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

În ziua de miercuri, 29 mai 2024, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, a fost susținută o conferință teologică în cadrul Școlii doctorale interdisciplinare a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, domeniul Teologie, intitulată: „Trăsături ale spiritualității filocalice în gândirea Sfântului Isaac Sirul”. Aceasta a fost susținută de Părintele dr. Sabino Chiala, cadru didactic la Academia Ambrosiana din Milano (Italia), specialist în spiritualitatea filocalică siriacă. De asemenea, Preacucernicia sa este membru în comisia de dialog dintre Biserica Romano-Catolică și Biserica Ortodoxă.

Evenimentul a avut loc prin mijlocirea și cu prezența preacuviosului Părinte Protos. dr. Agapie Corbu, starețul Mănăstirii Almaș din Arhiepiscopia Aradului și cadru didactic asociat la Facultatea de Teologie din Arad și a Preacuviosului Părinte Arhim. Victor Crețu, stareț la Monastero Ortodosso del Cristo Pantocratore di Arona, care a asigurat partea de traducere.

Conferința a fost urmată de intervenții și întrebări adresate invitatului de către participanți.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu