Teologul Elia Citterio a conferențiat în cadrul Școlii doctorale a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Teologul Elia Citterio a conferențiat în cadrul Școlii doctorale a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

În ziua de miercuri, 29 mai 2024, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, a fost susținută o conferință teologică în cadrul Școlii doctorale interdisciplinare a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, domeniul Teologie, pusă sub genericul: „Trăsături ale spiritualității filocalice în gândirea Sfântului Nicodim Aghioritul”. Aceasta a fost susținută de Părintele dr. Elia Citterio, din Italia. Distinsul conferențiar este specialist în spiritualitatea filocalică și admirator al spiritualității monastice românești, publicând mai multe lucrări teologice de redescoperire a textelor patristice răsăritene.

La dialogul din cadrul conferinței a participat și Preacuviosul Părinte protos. dr. Agapie Corbu, starețul Mănăstirii Almaș din Arhiepiscopia Aradului și cadru didactic asociat la Facultatea de Teologie din Arad.

Conferința a fost urmată de intervenții și întrebări adresate invitatului de către doctoranzii facultății, Părintele Elia Citerrio oferind răspunsuri articulate și competente la toate provocările adresate din sală.

Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu