Cursul festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, promoția 2020-2024

      Comments Off on Cursul festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, promoția 2020-2024

Luni, 27 mai 2024 o nouă promoție de studenți teologi a absolvit anul acesta universitar cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Cu acest prilej s-a organizat îndătinatul Curs festiv, care a debutat cu Sfânta Liturghie săvârșită în Paraclisul facultății de către Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang, coordonator al anului IV, răspunsurile la strană fiind date de absolvenți.

Manifestarea propriu-zisă a avut loc de la ora 10.00, în Sala festivă a Facultății de Teologie din Arad, în prezența ÎPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, PS Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Conf. Univ. Dr. Teodor-Florin Cilan, Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, a părinților profesori, invitaților, părinților și apropiaților absolvenților și a studenților teologi din anii mai mici.

Cursul festiv a fost deschis de Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, care a salutat prezența oaspeților și a adresat un cuvânt de felicitare și de responsabilizare absolvenților, subliniind faptul că această zi este o zi a împlinirilor, dar și o treaptă în urcușul duhovnicesc și intelectual al fiecărui absolvent. În contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți din Patriarhia Română, Părintele decan, a evidențiat lucrarea vindecătoare a Bisericii în lume, lucrare la care trebuie să fie părtaș orice teolog și absolvent de teologie.

După acest moment a urmat susținerea cursului festiv, ultimul-curs, intitulat „Viața deiformă a Maicii Domnului de la Templu, model al vieții de Teologie”, susținut de Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang, coordonator al anului IV.

În continuare dl. rector al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Conf. Univ. Dr. Teodor-Florin Cilan, a rostit un cuvânt adresat în special absolvenților, prin care a arătat pragmatismul de care trebuie să dea dovadă fiecare absolvent, pragmatism ancorat în virtuțile creștine, în special în virtutea iubirii.

A urmat citirea catalogului, de către directorul de departament, Pr. Conf. Univ. Dr. Caius Cuțaru, după care ceremonia de predare și primire a cheii, cu discursurile aferente din partea șefului de promoție, absolventul Ioan-Casian Câmpean și a reprezentantului anului III, studentul Alexandru-Laurențiu Blaj.

Întreaga ceremonie s-a încheiat prin cuvântul de binecuvântare și felicitare adresat absolvenților de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei.

Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang