Părintele Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu, împreună cu părintele Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad au fost prezenți duminică seara, 4 februarie 2024, la săvârșirea Paraclisului Maicii Domnului în parohia Moroda, protopopiatul Ineu, la invitația părintelui paroh Sorin Streulea, fost student al Facultății noastre de Teologie.
Paraclsiul Maicii Domnului a fost săvârșit de către un sobor de 5 preoți, din care au făcut parte părinții profesori menționați, părintele Raul Pele, preot slujitor la parohia Șega I, părintele pensionar Tiberiu Suciu, fost slujitor în parohia Moroda și părintele Sorin Streulea, actualul paroh, în prezența unui număr mare de credincioși, marcând astfel sfârșitul săptămânii duhovnicești, care s-a desfășurat în această parohie timp de 7 zile, cu săvârșirea sfintelor slujbe și rostirea mai multor meditații duhovnicești, în seara fiecărei zile. Paraclisul Maicii Domnului a fost săvârșit întru cinstirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, în primul rând, pentru că o copie a icoanei Maicii Domnului numită „Înjunghiata”, care se păstrează în Mănăstirea Vatopedu din Sfântul Munte Athos este păstrată și cinstită în biserica acestei parohii. Paraclisul Maicii Domnului a fost cântat de către obștea Mănăstirii Crișcior din jud. Hunedoara, invitate în mod special la acest eveniment de către părintele paroh.
La sfârșitul slujbei, părintele Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu a rostit un bogat cuvânt de învățătură în care s-a referit la modul în care noi creștinii o înjunghiem pe Maica Preacurată prin păcatele pe care le săvârșim, dar și prin faptul că nu o cinstim pe aceasta după cuviință și nu-i cerem ajutorul.
În încheiere, părintele paroh Sorin Streulea le-a mulțumit părinților slujitori și credincioșilor prezenți la săvârșirea slujbei Paraclisului Maicii Domnului, în mod deosebit părinților profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad pentru slujire și pentru bogatul cuvânt de învățătură rostit.
Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu