Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad a participat la Festivalul coral de muzică religioasă „Tedeum Laudamus” de la Szeged – Ungaria

      Comments Off on Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad a participat la Festivalul coral de muzică religioasă „Tedeum Laudamus” de la Szeged – Ungaria

Vineri, 18 octombrie 2024, în Domul romano-catolic din Szeged-Ungaria s-a desfășurat festivalul coral de muzică religioasă „Tedeum Laudamus” ajuns la cea de-a X-a ediție, eveniment ce a reunit mai multe formații corale din Arad, Timișoara, Oradea, dar și din Serbia, respectiv Gyula- Ungaria.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, corul „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a participat la acest eveniment cultural.

În prezența Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul românilor din Ungaria, corul studenților teologi arădeni, sub bagheta dirijorală a Părintelui Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean, a încântat auditoriul cu un repertoriu bisericesc, după cum urmează:

  • Deschideți mari ale cerului porți – Charles W. Gluck
  • Oratoriul bizantin – Gheorghe Mandicevschi
  • Clopote de seară – repertoriul clasic rus – solo: Casian Câmpean – masterand.
  • Ca pe împăratul – Gheorghe Danga

La final, corul a primit din partea organizatorilor, diploma de participare la evenimentul cultural-artistic.

Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean