Misiunea Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în Parohia Bonțești, Protopopiatul Sebiș

      Comments Off on Misiunea Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în Parohia Bonțești, Protopopiatul Sebiș

În dimineața zilei de 9 iunie 2024, în Parohia Ortodoxă Română Bonțești, comuna Gurahonț a fost săvârșită slujba Utreniei, urmată de Dumnezeiasca Liturghie, în sobor de către Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad împreună cu părintele paroh George-Darius Pasc, răspunsurile liturgice fiind date de grupul coral al cântăreților bisericești din strana parohiei.

După Otpustul Dumnezeieștii Liturghii, Părintele profesor Lucian Farcașiu a rostit cuvântul de învățătură referitor la pericopa evanghelică a duminicii a cincea după Sfintele Paști, care relatează minunea vindecării orbului din naștere, dezvoltând ideea că Mântuitorul Hristos este Lumina lumii și că prin credință, Acesta luminează pe toți cei ce se află în întunericul păcatului, chemându-i pe toți la cinstirea Sa și la împlinirea poruncilor dumnezeiești.

La sfârșitul slujbei, părintele paroh George Darius Pasc a prezentat sintetic activitatea pastoral-duhovnicească și academică a oaspetelui parohiei Bonțești din această duminică, mulțumind în mod deosebit părintelui profesor Lucian Farcașiu pentru slujire și bogatul cuvântul de învățătură rostit.

Misiunea de astăzi reprezintă doar una dintre multele activități pastoral-misionare pe care Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad le desfășoară în parohiile din Eparhia Aradului.

Pr. George-Darius Pasc – Parohia Bonțești