Duminică, 3 noiembrie, creștinii ortodocși din Drauț și-au cinstit ocrotitorul Bisericii parohiale, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, întrucât în această zi este prăznuită aducerea moaștelor sale în Lida, unde se află până astăzi. Ziua aceasta constituie, așadar, pentru creștinii din Drauț „hramul cel mic” al Bisericii lor.
Întru cinstirea Sfântului Gheorghe, prin grija noului părinte paroh, Tudor Emanuel Robert, absolvent al Facultății noastre și unul din foștii studenți merituoși ai acestei Facultăți a fost săvârșită sămbătă seara Vecernia cu Litie și Utrenia, în prezența Părintelui Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu și a unui sobor de preoți din împrejurimi, la această slujbă participând și un mare număr de credincioși din parohia Drauț.
Duminică dimineața a fost săvârșită slujba sfințirii celei mici a apei și în continuare Dumnezeiasca Liturghie, la care a slujit Părintele Lucian Farcașiu de la Facultatea de Teologie din Arad, acesta rostind și cuvântul de învățătură, în care s-a referit la Viața de apoi și pregătirea noastră pentru aceasta prin faptele iubirii milostive, în acord cu pericopa evanghelică a Dumnicii a 22-a după Rusalii. La sfârșitul Dumnezeieștii Liturghii a fost săvârșită și o Panihidă pentru preoții slujitori, ctitorii Bisericii și credincioșii parohiei Drauț, adormiți în Domnul, așa cum se obișnuiește să se facă la hramul Bisericii. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul de fete de la Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă, alcătuit din studente și absolvente ale acestei Facultăți. Alături de numărul impresionant de credincioși din Drauț care au participat la Dumnezeiasca Liturghie, o parte dintre ei împărtășindu-se cu Sfintele Taine la momentul potrivit, s-au alăturat și autoritățile locale, primarul, viceprimarul și angajații Primăriei comunei Târnova, la care este afiliat și satul Drauț.
La vremea după-amiezii a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de obște, la care au slujit trei cadre didactice de la Facultatea de Teologie din Arad: Pr. Conf. Univ. Dr. Caius Cuțaru, Pr. Conf. Dr. Univ. Lucian Farcașiu și Pr. Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu. Din soborul părinților slujitori au mai făcut parte părinții: Mihail Piroc de la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, Flavius Ardelean de la parohia Pâncota, Victor Bocancios din parohia Ususău, Emanuel Tudor Robert, parohul din Drauț, toți absolvenți ai Facultății de Teologie din Arad, precum și părintele Teodor Feher, preotul pensionar, care a slujit vreme de 42 de ani în această parohie. Cuvântul de învățătură a fost rostit la sfârșitul Sfintei Taine a Maslului de către Părintele profesor Ștefan Negreanu, care a vorbit despre Crucea suferinței și asumarea ei în chip mântuitor în viața creștinului.
La sfârșitul acestor zile și slujbe de hram, părintele Emanuel Robert Tudor a mulțumit părinților profesori și preoților slujitori precum și credincioșilor parohiei pentru modul exemplar în care s-au implicat în cinstirea sfântului ocrotitor al parohiei lor și în organizarea atât de frumoasă a hramului Bisericii parohiale.
Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu